LES NOSTRES COL·LABORACIONS. PART 4

Oriol Riera MagemNews & EventsLeave a Comment

En aquest últim volum, no hi pot faltar el mitjà de comunicació més important a la comarca d’Osona: El 9 Nou. Un diari molt arrelat dins la societat osonenca des de fa molt de temps, ja sigui en les cases com en els negocis, que ens ha ofert una visibilitat immillorable pel nostre projecte, i per tant l’oportunitat de poder arribar a mostrar l’ORExperience a totes les famílies.

El projecte de El 9 Nou, va començar a néixer el 9 de gener del 1976, amb una primera reunió, on es van començar a traçar les bases del que avui dia és aquest diari. Però nEl_9_Nou_primer_numero_3_març_1978-2o va ser fins el 3 de març de l’any 1978 a la ciutat de Vic, quan va treure la 1ª edició setmanal del diari, just pocs anys després de la caiguda del règim franquista.

Els seus inicis van ser trencadors, ja que es tractava d’un periòdic redactat íntegrament en català i que es definia com el primer mitjà comarcal en paper independent i democràtic de Catalunya. Amb poc temps la publicació va créixer força, amb una nova edició al Ripollès, però també dins la mateixa comarca d’Osona, amb la creació d’una extensa xarxa de col·laboradors que cobrien la informació local de tots els municipis de la comarca. Durant els tres primers anys, abans de convertir-se de setmanari a bisetmanari, El 9 NOU va passar de 3.000 exemplars a més de 10.000, doblant els 5.000 que s’havien marcat com a màxim objectiu.

el9nou_makingof4Ja al 17 de setembre del 2004 es crea El 9 TV, amb l’inauguració dels estudis per part del president Pasqual Maragall. La seva programació és fonamentalment informativa i amb un marcat accent pel servei públic amb la retransmissió habitual d’esdeveniments esportius, culturals i socials.

L’empresa de comunicació segueix creixent i inaugura l’1 de febrer del 2010, El 9 FM al 92.8 de la freqüència modulada. Com també fa una aposta a principis del s.XXI pel model online, amb la web el9nou.cat i la presència a les xarxes socials més importants, com Facebook i Twitter (@el9nou).

Per l’ORExperience poder estar al costat d’una entitat tan important a Osona, amb un Premi Nacional de Comunicació de Premsa entregat el maig del 2010, és un motiu d’orgull i satisfacció. Gràcies a ells podem arribar a totes les famílies i fer més visible el nostre projecte social i formador. És per això que, en aquest article, els hi volem donar l’enhorabona, i sobretot a la seva presidenta, la Beth Codina, per apostar per l’esport com a base formadora per la societat osonenca.

el9nou_grup1_3

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.